Workshops op maat

Public engagement, hoe doe je dat?

Wil je een wetenschappelijke conferentie of retraite verrijken met een programmaonderdeel dat gaat over de maatschappelijke impact van onderzoek? Dan kan Samenweten een korte sessie leiden over hoe je in gesprek gaat met je doelgroep(en) of hoe je kunt omgaan met wetenschappelijke misinformatie.

Iedere workshop is op maat gemaakt. De rode draad is steeds dat we streven naar een open, gelijkwaardig gesprek waarin ook ruimte is voor aannames en onderliggende emoties. Tijdens de workshops oefenen we met public engagement onderling. Samenweten biedt onder andere trainingen waarin we gesprekken over controversiële onderwerpen oefenen met behulp van acteurs en rollen spellen. 

Wil je meer weten over workshops op maat, mail dan naar info@samenweten.nl voor een intake. Dan maken we samen plannen om jouw evenement te verrijken met een passende, interactieve workshop.

Graduate Research Day Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, Rotterdam

Donna de Maat: ‘De workshop was een groot succes! Alles verliep soepel. Nogmaals bedankt voor je enthousiasme en de organisatie van de workshop. We hoorden van de deelnemers dat ze het uitwisselen van misvattingen/ervaringen in break out rooms erg nuttig vonden’.

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica, TU Delft

Marieke Kootte: ‘We hebben erg genoten van de workshop. Mensen namen een aantal concrete resultaten mee naar huis en waren geïntrigeerd door enkele eenvoudige invalshoeken die ze konden gebruiken om over wetenschap te communiceren, zoals het historisch perspectief. Ook meer de praktische tools [die je met ons deelde] werden zeer gewaardeerd.’