Leer & Reflectiesessie

Schuivende rollen. Het gesprek over wetenschap in de tijd van nu

i.s.m. het Athena Instituut (VU)

Wat bepaalt welke keuzes je maakt in hoe je wetenschap communiceert? We hebben allemaal ervaringen in het overbrengen van ons verhaal, maar welke rol kennen we onszelf toe en wat vinden we belangrijk als we met het publiek in gesprek gaan? 

Frank Kupper, Willemine Willems en Sem Barendse doen onderzoek naar wat wetenschappers nodig hebben om aan betekenisvolle wetenschapscommunicatie te doen. In het kader van het verrijkingsprogramma hebben ze voor de Gewaardeerd-wetenschappers een training ontwikkeld waarin de deelnemers samen actief reflecteren op hoe ze hun rol zien als wetenschapper in de samenleving om zodoende meer inzicht krijgen in wat er mist om in de huidige tijd betekenisvol wetenschap te communiceren. 

In een gevarieerd programma met speelse oefeningen en prikkelende discussies gaan we aan de slag om eigen wetenschapscommunicatierollen en repertoires in kaart te brengen, te analyseren, en te leren van die van anderen. In deze workshop reflecteer je op je eigen rol in de veranderende verhoudingen tussen wetenschap en samenleving.

Door deel te nemen draag je bovendien bij aan de eindrapportage van het Gewaardeerd-programma over de betekenis van wetenschapscommunicatie voor wetenschappers zelf. Interesse? Schrijf je dan nu in voor de workshop op vrijdag 8 april.