Impact meten

Hoe meet je impact van wetenschapscommunicatie? 

i.s.m. Impactlab

Wat is het effect van jouw wetenschapscommunicatie- of public engagement-activiteiten? Bereik je de doelgroep die je voor ogen had? En hebben de activiteiten het gewenste effect? 

Madelijn Strick (UU), Anne Land (UL) en Ward Peeters (UL) werken in opdracht van de NWA aan een evaluatie toolbox waarmee de impact van wetenschapscommunicatie in kaart gebracht kan worden. Bovendien geven zij trainingen impact meten die zij i.s.m. het verrijkingsprogramma ook aanbieden aan de Gewaardeerdwetenschappers. 

Tijdens de workshop leer je meer over de toolbox, en ontwikkel je handvaten om zelf de impact van jouw eigen publieksactiviteiten te meten. Wil je alle ins en outs weten over deze toolbox, en oefenen hoe jij deze praktisch toe kan passen op jouw wetenschapscommunicatie- of public engagement-activiteiten, schrijf je dan in voor de workshop op 18 februari. 

Deelnemers worden voorafgaand aan de workshop gevraagd een introductievideo te kijken en een opdracht voor te bereiden. We verwachten dat je hier ongeveer 1 uur mee bezig zult zijn. Meer informatie over deze huiswerkopdracht en video ontvang je na het moment van inschrijving.

(Deze workshop biedt een verdieping op het meten van impact van jouw wecom-activiteiten, en veel mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen. Voor Gewaardeerd-wetenschappers die niet aanwezig kunnen zijn bij de workshop worden voldoende instructies beschikbaar gesteld om alsnog met een impactmeting aan de slag te kunnen gaan.)